Join the club! En ontvang de nieuwsbrief en Creative Lines-inspiratiekaart

   

Johan van Veen

Dit idee heb ik vanaf 2017 – 2018 uitgewerkt, en vanaf 21 december 2018 is dit idee uitgewerkt tot Stichting Blauwe Lijn. Zelf werk ik als vrijwilliger mee aan deze Stichting in de rol van coördinator.

Dr. Ir. Johan van Veen was de grondlegger van het Deltaplan, waaruit 13 Deltawerken zijn ontstaan. In de jaren ’30 waarschuwde hij al voor een watersnoodramp. Hij ontwikkelde verschillende vooruitstrevende plannen om Nederland waterveilig en economisch sterk te houden zoals het Verlandingsplan, het vijfeilandenplan, Deltaplan. Op 30 januari 1953 – net voor de watersnoodramp in 1953 – was het Deltaplan in samenwerking met de eerste Deltacommissie gepresenteerd. Helaas braken de dijken op 1 februari 1953 op tientallen plekken. Johan van Veen heeft meegeholpen bij het voorkomen van een ramp bij de dijk van Ouwerkerk aan de IJssel.

De plannen en uitwerkingen van Johan van Veen liggen opgeslagen bij het Nationaal Archief en familie. Het project Johan van Veen richt zich op het bijeenbrengen van de plannen en herinneringen van Johan van Veen op een plek waar het publiek, wetenschap, studenten en bedrijfsleven gemakkelijk bij kan komen.

Verdere informatie op www.stichtingblauwelijn.nl

Ga mee op een dagtocht en verrijk je netwerk en ideeën

Creative Lines

Adres

Nieuweweg 1
3251 AS Stellendam

T 06 31 79 47 02
E info@creativelines.nl

Contact

Recente tweets

twitter facebook instagram linkedin